Les JSC troben la solució als problemes de convivència entre l’Estat espanyol i Catalunya: Eurovision!

Com es nota que són l’avantguarda del proletariat català! Una fàbrica d’idees continuada per tal de solucionar els problemes del jovent treballador i, depèn de com s’hi posen, també de la foca àrtica! Van una passa per endavant de tothom i els pobres mortals hem de començar a caminar quan ells i elles ja hi són! Són il·lustrats/des, són cultes, són il·luminats/des, són visionaris/àries, són pensadors/es, són la referència del progrés… són les Joventuts Socialistes de Catalunya, la branca jove del PSC!

Com que sóc un xic freak, tinc tendència a llegir-me totes les revistes i butlletins que em caiguin a les mans, sobretot amb contingut polític, sigui qui sigui que l’editi. Hi estaré d’acord o no, però està clar que llegir, conèixer i compartir o dissentir no fa mal a ningú. El cas, doncs, és que ahir em va caure a les mans el darrer número de “roig”, el butlletí oficial dels i les ja prou lloades joves socialistes i, realment, cada cop veig més clar que si no milito allà és perquè em veuria acomplexat pel nivell intel·lectual que s’hi pot trobar en alguns dels seus anàlisis.

L’article que més em va frapar va ser una reflexió no firmada (entenc, doncs, que és compartida per tota l’organització) sobre el passat festival d’Eurovision, una qüestió clau pel benestar social del jovent treballador català, com tots i totes sabem. El cas és que un dels punts de l’anàlisi diu, textualment (la negreta i el subratllat són afegits), així:

“Es digui el que es digui, els europeus som terriblement tribals; la qualitat dels cantants és indiferent: Grècia sempre donarà els seus 12 points a Xipre per la simple raó que els xipriotes que participen al festival s’autodenominen grecoxipriotes. (…) Espanya en canvi només pot comptar amb la tradicional lleialtat ibèrica de Portugal i, més recentment, d’Andorra. Potser Catalunya no tindrà mai seleccions esportives oficialment reconegudes però si es deixés a TV3 participar al Festival en nom de Catalunya de ben segur que donaríem els nostres 12 points a la resta de l’Estat, incrementant les magres possibilitats que té Espanya de guanyar el festival i, de pas, milloraríem la imatge de Catalunya entre la resta d’espanyols (els britànics, commocionats per haver quedat últims s’estan plantejant que Gales (sic) i Escòcia participin en properes edicions del festival, no és conya).”

Ole, ole i ole! Traca i mocador! Quina visió de la geopolítica europea! Dos ocells d’un tret: comencem a caure millor a “la resta d’espanyols” i a sobre els ajudem a quedar millor a Eurovision! Això sí que és estratègia fina i la resta tonteries! Riem-nos-en de les polítiques que van permetre a l’Imperi Romà estendre’s arreu d’Europa del Sud i Oest i el Nord d’Àfrica, de la gestió de la Guerra Freda per part dels governs nord-americà i soviètic i dels debats sobre el procés de construcció de la Unió Europea, perquè aquest text i aquesta proposta avantguardista deixen en bolquers tots els polítics i les polítiques fetes i per fer a partir d’ara. Sento si m’emociono, però és que m’està caient la llagrimeta i fa estona que m’he tret el barret, en senyal d’admiració…

Alguns/es podrien titllar la proposta de secessionista, però tot sigui pel bé major de fer guanyar el prestigiós festival d’Eurovision a “Espanya”, així que ja s’ho valdria. I també és possible que alguns/es, davant la impossibilitat de votar el candidat propi, obtéssim per Andorra enlloc de per “Espanya” com a favorita, però està clar que sempre quedarem alguns/es desagraïts/des que parlarem català per molestar i buscarem sempre la confrontació, petit qui peti.

Aix, aquestes JSC, de debò que no sé què faria aquest país sense elles i les seves genials propostes…

Anuncis

~ per barrageneral a Octubre 2, 2008.

3 Respostes to “Les JSC troben la solució als problemes de convivència entre l’Estat espanyol i Catalunya: Eurovision!”

  1. aquestos no valoren la cultura catalana, ni el que comporta la independència, només cerquen llevar-se del mig com a nens bons i que ejpanya els hi doni un cop a l’esquena. Doncs que es presentin a Eurovisió amb una cançó en català i s’adonaran de si són amics o no… ni points ni no points! ells seguiran essent anticatalanistes per mor de fotre i punt!

  2. ELS LAX A EUROVISION?!?!?! I em tallo les venes! (aquest cop no m’ho repensaria)

    Pel que fa l’article, això anava en serio o era un acudit i jo no l’he entès? Osti tu, Roger carinyo deixa les JERC d’una vegada, les nostres amigues JSC són el futur… deks traficants de drogues com a mínim! (què s’haurà fotut el que ha escrit això ¬¬’)

    Bé nen, aquí la nova curranta se’n va a la feina…

    molts petons, guapo!

  3. Vostè no ho acaba d’entendre, amic. La jovenalla de can PSC, al igual que els seus grans, es preocupen i amoïnen per les coses que “realment interessen a la gent”. I, com deia en Pla, la resta són collonades. Vostè s’ha parat a pensar en quanta gent, fervorosos compatriotes, hi havia en aquell moment mirant aquest festival, aquest monument a la cultura popular, aquest Parnàs de la lírica musicada? Vagi fent números i… “al lloro”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: