Sí, la policia tortura

(article enviat a la premsa local de Sant Cugat)

Fa prop d’un mes, el Síndic de Greuges local va afirmar amb valentia un fet que moltes persones ja sabíem, però poques s’atreveixen a dir amb veu alta. Però, per sort, la hipocresia no arriba a tot arreu i Jaume Clavell va parlar i va denunciar que “hi ha policies intocables que s’han de desemmascarar”, tot i que després, a causa de les pressions rebudes i que els i les representants polítiques van girar-li l’esquena, va haver de rectificar.

jaumeclavellDoncs sí, la policia espanyola (i les respectives autonòmiques) és permanentment denunciada per Amnistia Internacional com una de les que més tortura del món occidental i Sant Cugat no és una excepció a aquesta tònica. Les persones que militem a alguna organtització reivindicativa (i segur que molta altra gent també) sabem molt bé i coneixem molts casos en els que la policia d’aquí d’allà i del cos que sigui usa la tortura (especialment psicològica) per criminalitzar i tallar d’arrel qualsevol tipus de resposta social, tot i que gaudeixin d’immunitat absoluta per perpetrar-la. Felicitats al senyor Clavell per atrevir-se a denunciar-ho i el màxim menyspreu per a la policia que tortura i per als partits que ho encobreixen.

~ per barrageneral a gener 12, 2009.

2 Respostes to “Sí, la policia tortura”

  1. A bones hores cau d ela Figuera el Sindic… en fi, més val tard q mai!

  2. Si vols trobar més informació de la tortura a l’Estat Espanyol et recomano que et miris la web de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura. Anualment treiem un informe sobre els casos de què tenim notícies i l’any passat també en vam treure un sobre les dificultats que posen a totes aquelles persones que treballen/treballen per la denúncia de la tortura.
    http://www.prevenciontortura.org/spip/catala.php3

    Si vols més info ja saps!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: