El Tribunal Constitucional és legítim, pel bo i pel dolent, des del moment en què es va acceptar el marc constitucional

Em fan molta gràcia tots aquests partits i polítics que, en vistes als retards i a la previsible sentència contrària del Tribunal Constitucional vers l’Estatut, corren a deslegitimar-lo, a demanar que en dimiteixin els seus i les seves membres o a pressionar-les per tal que siguin benevolents amb la sentència. Com si el fet de la seva escassa celeritat en els treballs o la seva rigidesa en la defensa del marc constitucional fossin rellevants en relació amb la seva legitimitat i capacitat per determinar la constitucionalitat d’una o diverses lleis, per importants que ens puguin semblar!

Aquesta actitud em sembla aberrant i una excusa de mal pagador, per tal de tapar les vergonyes d’uns partits que, en el seu moment, quan es va reformar l’Estatut, van decidir acatar el marc constitucional imposat, jugar amb les seves regles (el que inclou el tutelatge del Tribunal Constitucional i la sobirania popular del poble espanyol), rebaixar el text estatutari per tal d’encabir-lo dins la legalitat espanyola i tornar-lo a retallar posteriorment per tal de fer-lo més digerible per Madrid. En el seu moment, doncs, van haver de fer mans i mànigues per tal de fer cas omís a qui defensava que el marc constitucional no donava per més i van preferir amotllar-s’hi, malgrat les limitacions per totes i tots ben conegudes, entre les quals la incapacitat per anar gaire enllà en el marc competencial (tal com a certs partits ja els convenia, per no haver de posar ells els límits) i la supeditació a una norma de major rang que és preservada per un tribunal no precisament amant de la descentralització autonòmica i les sentències urgents. I aquesta sobtada amnèsia és especialment greu entre els partits que van donar suport a l’Estatut (el que implica legitimar el procés de redacció, retallada i aprovació, fins al final) i, sobretot, a la Constitució (el que implica legitimar el marc en el qual s’encabeixen totes les altres normes i les institucions que aquesta crea).

Aquestes crítiques a la fase final d’un procés les normes del qual van acatar els partits que les formulen, a més de ser ridícules, demostren una incapacitat flagrant per tal de proposar alternatives a un projecte polític que ja temps que denunciem caduc i inviable dins dels estats espanyol i francès. Per què es va fer cas de totes les recomanacions del Consell Consultiu (un òrgan de rang molt inferior) i ara se li nega la legitimitat al Tribunal Constitucional? Què faran si el Tribunal Constitucional, un òrgan garant del marc que l’Estatut pretenia respectar, anuncia que aquest objectiu no s’ha acomplert del tot? Plantejaran un conflicte obert amb l’estat? Impulsaran una reforma constitucional de forma unilateral, sense cap tipus de suport de ningú i encaminada al fracàs? Es convocarà una manifestació multitudinària com a catarsi col·lectiva com a pas previ a seguir aplicant la tècnica pujolista del peix al cove i l’article 150.2?

Benvolguts i benvolgudes polítiques catalanes, si us plau, deixeu de culpar el Tribunal Constitucional de la vostra incapacitat per trobar un encaix a l’Estat espanyol, perquè això és impossible. Si us plau, deixeu de plantejar batalles parcials i grandiloqüents en base a un text coix, reconegueu d’una vegada la sobirania del nostre país, allibereu-nos de les cadenes que ens empresonen i tireu pel dret vers l’únic camí possible, el de l’autodeterminació plena!

~ per barrageneral a Novembre 25, 2009.

Una resposta to “El Tribunal Constitucional és legítim, pel bo i pel dolent, des del moment en què es va acceptar el marc constitucional”

  1. Així, així, canya contra els perio-listos venuts i els “”polítics”” espanyolistes!
    Apa salut,
    Arnau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: