L’amor és revolucionari

El Che Guevara deia que “el revolucionari veritable està guiat per grans sentiments d’amor”. És una frase que sempre m’ha agradat i he compartit, però que malauradament em costa trobar a algunes praxis diàries militants i és un aspecte que massa vegades queda eclipsat per actituds de ressentiment, odi o ràbia. Però és l’amor el que ens ha de moure i commoure.

Cal reivindicar aquell amor que el sistema instrumentalitza i perverteix. Perquè actualment ens eduquen (ens ensinistren) en base a un amor banal, buit, restrictiu, exclusivista i gelós. Un amor que serveix per sostenir la família clàssica, anorrear les ganes de lluitar i servir com a ganxo del consumisme més exarberat. Un amor que, per molt monògam, no és fidel. Un amor d’usar i llençar que neix i mor a la boca, amb algun que altre viatge a l’aparell reproductor, sense deturar-se al cor. Un amor basat en la mentida i la manipulació que menysprea la sinceritat i aquella gent que està al teu costat el dia a dia. Un amor que ens aboca a una contradicció permanent, construït entre els mites patriarcals de les princeses Disney i el James Bond de torn. Un amor que s’enalteix fins esdevenir objectiu cec i que pretén actuar de medicament contra la baixa autoestima socialment imposada. Un amor que anul·la l’individu i la societat per inculcar el mite de la parella romàntica. Un amor contrari a l’instint humà que ens modula fins al punt de convertir-se en una cadena més d’una societat que ens esclavitza. Un amor que esdevé un altre engranatge de la roda de compra-venda i d’hipoteques en què s’ha convertit la vida. Un amor que ens fa patir, perquè eleva allò insuls fins a cotes malaltisses i menysprea ufanosament els plaers quotidians del dia a dia.

I, tanmateix, ens toca estimar. Perquè només estimant, a qui toca i a qui s’ho mereix, família, amistats, parelles i/o companyies, podrem fugir de la buidor a què ens aboca la societat. Perquè només estimant veritablement i sincera sabrem odiar.

Perquè, en un temps de superficialitats i superflus objectius externament imposats, l’amor és revolucionari.

~ per barrageneral a Març 15, 2010.

3 Respostes to “L’amor és revolucionari”

  1. preciós petit stuart

  2. Molt cert, tot plegat.

    T’estimo (de veritat), encara que no t’agradi sentir-ho ni llegir-ho.

  3. Molt cert, encara que una mica desolador i a la vegada maco. Dona que pensar…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: